ایجاد همکاری در کودکان
در مطلبی که گذاشتیم نمونه هایی از مدل صحبت هایمان با کودکان گفتیم که بالطبع وقتی خودمان این جملات را میشنویم احساس مثبتی از هیچ یک برایمان به همراه ندارد . جملاتی که می توانید از آنها به جای این جملات استفاده کنید از قرار زیر است : 1.برای کودک خود آن چیزی را که می بینید را با مثال هایی توضیح دهید اطلاعاتی در مورد شرایط موجود. کودکان اطلاعات را بهتر قبول می کنند تا متهم شدن را. عزیزم آب داره از توی وان بیرون میریزه بجای "تو همیشه شیر آب را باز می گذاری تو خیلی بی مسئولیتی!" به جای اه دست شکلاتیتو زدی مبلو کثیف کردی که باز بگیم عزیزم دستتو مالیدی به مبل بیا تمیزش کنیم. 2. دادن اطلاعات کافی در مورد کاری که بایستی انجام دهند."عزیزم من میخوام تلفن بزنم "بجای "تلفن را قطع کن مگه نشنیدی" 3.خواسته خود را تا می توانید کوتاه بیان کنید.بچه ها از توضیحات بیش ار حد متنفرند."جای هسته میوه توی سطل آشغاله" بجای "این چه و ضعیه همه آشغال ها رو ریختی روی زمین " کوتاه ولی مفید و کارآمد. 4.در مورد احساسات خود به آنها بگویید. ولی در مورد شخصیت و عمل کرد آنها حرفی نزنید."وقتی در اتاق را باز می گذاری مگس میاد و این منو ناراحت میکنه" بجای "باز در و باز گذاشتی آخه تو چرا اینقدر حواس پرتی" 5.گاهی خواسته هایتان را بصورت یادداشت های کوچک برای آنها بیان کنید. 6. به جای سرزنش، تحقیر، توهین، احساس گناه دادن به کودکتون خیلی واضح خواسته تون رو ابراز کنید و کار خوب رو بهشون یاد بدین. منبع: كتاب " به بچه ها بگوييد از بچه ها بشنويد"


:: موضوعات مرتبط: فرهنگی , سلامت , اخلاق و تربیت , ,
:: برچسب‌ها: ایجاد همکاری در کودکان ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : وثوقی
تاریخ : دو شنبه 31 شهريور 1396
نکته مهم از رویکرد رهبر انقلاب در خصوص انتخابات+ عکس
 
10 نکته مهم از رویکرد رهبر انقلاب در خصوص انتخابات+ عکس 
 
 

10 نکته مهم از رویکرد رهبر انقلاب در خصوص انتخابات+ عکس

 



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی , اخلاق و تربیت , ,
:: برچسب‌ها: توصیه های مقام معظم رهبری در انتخابات ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : وثوقی
تاریخ : یک شنبه 17 ارديبهشت 1396
حقوق متقابل مردم و دولت در کلام امام علی(ع)

از توصیه‌های فراوان امام علی(ع) در مورد آثار و نتایج رعایت حقوق متقابل و عدم آن، دو نکته مهم استنباط می شود که نخست، عامل اصلی سعادت جوامع، رعایت حقوق متقابل و عامل اصلی هلاکت جوامع، انحراف از حقوق است.



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی , اخلاق و تربیت , ,
:: برچسب‌ها: حقوق دولت, حقوق مردم, دیدگاه نهج البلاغه, حقوق نظامی, حقوق دفاعی ,
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
:: ادامه مطلب
نویسنده : وثوقی
تاریخ : سه شنبه 3 اسفند 1395
معیارهای انتخاب دوست ؟

 

در پست قبل قرار شد که این پست را اختصاص بدهیم به معیارهای انتخاب دوست :

حضرت علی (ع)  فرمود: دوستى خويشاوندى است اكتسابى (المودة، قرابة مستفادة) 1.
يك دوست خوب همدم تنهايى‏هاى انسان، شريك غم‏ها و شادى‏ها، بازوى يارى‏رسان به هنگام نياز، تكيه‏گاه انسان در مشكلات و مشاور خيرخواه در لحظات ترديد و ابهام است.

چه وحشت‏آور است كه انسان در زندگى هيچ دوست و انيسى نداشته باشد، ولى از آن وحشتناكتر، داشتن دوستان بد و شرور است. اغلب انحرافات و ناهنجارى‏هاى رفتارى و اخلاقى جوانان در اثر همنشينى با دوستان بد ايجاد مى‏شود. على (ع) در كلام حكيمانه‏اى فرمود: وحشتناك‏ترين امور، همنشين بد است (اوحش الوحشة، قرين السوء) .2.
رسول خدا (ص) نيز فرموده است: تنهايى بهتر از دوست بداست (الوحدة، خير من قرين السوء).3.

معیار های انتخاب دوست واقعا خیلی زیاد اند و شاید خیلی هامون هم میدونیم . من میخوام به یکی دو تا که خیلی مهم اند و تاثیر گذار اشاره ای داشته باشم!

یکی از مهم ترین معیارها برای انتخاب دوست و رفیق و کسی که میخواهی وارد تنهایی خودت بکنی و راز و درد دل کنی باهاش! پدر و مادر و خانواده اوست!! این نکته بسیار مهمی است که خانواده خوب فرزند خوب تربیت میکند البته که میدانم عمومیت ندارد و امثال پسر نوح هم هستند ولی بحث من سر اکثریت نسبی است ! بسیار مهم است که پدر دوستتان اهل روزی حلال هست یا نه! بسیار مهم است که مادر دوستت از لحاظ عفاف و حجاب چگونه باشد شاید بپرسید چه ربطی دارد مگر میخواهی با مادرش دوست شوی؟؟؟ بله خانواده بسیار موثر است طوری که شما با انتخاب دوست از یک خانواده انگار با خانواده او و والدین او دوست شده ای چون فرزند کوچکی پدر و مادر خودش است! دخترخانمی که میخواهد دوستش را انتخاب کند ببیند مادر دوستش چگونه است ! آیا اهل عفیف و پاکدامن است؟ یا پدرش چگونه است ؟ و همین طور پسری که میخواهد دوست انتخاب کند باید بداند پدر دوست آیا دزد و معتاد و اهل حرام و نزول .... است یا نه؟؟

اگر باشد در اکثر موارد این دوستی ها ناپایدار نخواهد ماند و اگر بماند تو را هم به سمت خودش میکشد! یک حدیثی خیلی وقت ها پیش دیدم از امام صادق (ع) بسیار حدیث نابی است که فرمودند : در انتخاب دوست و هم نشین دقت کنید که نفس شما اخلاق بد او را میدزد و شما متوجه نمیشوی بعد همان اخلاق بد میشود اخلاق خودت (غریب به مضمون).

معیار دوم که بسیارمهم است و آن چیزی است که در روایات هم تاکید شده ! انتخاب دوستی است که شوق معنویت و کارهای خوب را در شما ایجاد و افزایش دهد. حتما داریم دوستانی که وقتی پیششان میرویم با این که آدم خوبی هستند ولی همه اش ازدنیا و .... حرف میزند وما را دور از معنویت میکند ولی بعضی مواقع کسانی هستند که وقتی پیششان میشینی می آموزی و لذت می بری از هم صحبتی و مصاحبت با او! این معیار یک مرحله بالاتر و بعد از معیار خانواده است ! چون میشود خانواده خوب است ولی فرزندشان نه و یا نه در اون حدی که باید باشد! پس باید دنبال کسی باشیم که به قول معروف سالم باشد از انحرافات اخلاقی و فکری!

عجیب است تاثیر دوست بر دوست! تا جایی که قرآن از زبان جهنمی ها میفرماید : «روزی که ستمکار دو دست خود را [از روی حسرت] به دندان می‌گزد و می‌گوید: ای کاش با رسول [خدا]، راهی پیش می‌گرفتم (با پیامبر همراه می شدم)»، «ای وای بر من، کاش فلانی را دوست خود نمی‌گرفتم»، «به راستی او مرا از [قرآن و ] یاد خدا گمراه ساخت، بعد از آنکه برای من آمده بود، و شیطان همواره خوارکننده انسان بوده است» .4.

ببینید اینجا کسانی گمراه شده اند که به گفته قرآن آنان خوب بودند و هدایت شده بودند ولی دوست بد گمراهشان کرد و نابودشان کرد!

به نظر با کمی دقت میتوانیم دوستان خوبی برای هم انتخاب کنیم و دوستان خوبی برای هم باشیم مخصوصا این دو معیار مهم را هم میتوان از جمله معیارهای مهم برای انتخاب همسر و دوست و شریک همیشه گی زندگی در نظر داشت......

خدایا به رفقای خوب و با ایمان نصیب بگردان......

منابع:

1.ميزان‏الحكمة، باب 89، حديث3037

2.بحارالانوار، ج 77، ص 137

3. همان، ص173

4.آیات 27 و 28 و 29 از سوره فرقان :
«وَیَوْمَ یَعَضُّ الظَّالِمُ عَلَى یَدَیْهِ یَقُولُ یَا لَیْتَنِی اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّ‌سُولِ سَبِیلًا»، «یَا وَیْلَتَى لَیْتَنِی لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِیلًا»، «لَقَدْ أَضَلَّنِی عَنِ الذِّکْرِ‌ بَعْدَ إِذْ جَاءَنِی وَکَانَ الشَّیْطَانُ لِلْإِنْسَانِ خَذُولًا»

5. برای مطالعه بیشتر رجوع شود به : http://www.porseman.org/q/show.aspx?id=88341



:: موضوعات مرتبط: اخلاق و تربیت , ,
:: برچسب‌ها: دوست , دوست یابی , معیارهای انتخاب دوست , آیات قرآن , روایت در مورد دوست ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : وثوقی
تاریخ : یک شنبه 25 مهر 1395
رفیق خوب کیه؟

 

با پیشرفت و گسترش به سرعت فضای مجازی در کشورمان و درگیر کردن چند ده میلیون آدم که طبق آمارها هر ایرانی حدود 9 ساعت هر روز پای اینترنت و فضای مجازی وقت صرف میکند که این آمار در دنیا کمتر از یک ساعت است!

روایت هم داریم که : ان فی کُل جدیدٍ لذه: یعنی هر چیز جدیدی لذت دارد.

خب فضای مجازی و امثال تلگرام و اینستاگرام و ... هم جدیدا اومدند و ما هم بیش از اندازه خوشمان آمده و خیلی درگیرش شده ایم........

بحث اصلی سر اینه که شما وقتی پستی میزارید در عرض چند دقیقه میبینی چند هزار لایک و کامنت و... رسید که معمولا تعریف و تمجید میکنند و در لایک کردن بعضی از پست ها و صفحه های برخی از همدیگه سبقت هم میگیرند....! ولی واقعا دوست واقعی کیه؟ آیا میشود گفت اینها دوستان ما هستند؟ از چه راهی میشه تشخیص داد که این دوستی های مجازی دروغه یا راست؟ صلاحه یا فساد؟ 

متاسفانه به خاطر کم رنگ بودن حریم در فضای مجازی خیلی ها که از اول قصدشون یک چیز دیگه است که با رنگ و لعاب خوب و موجه و دوستدانه وارد میشوند!

به اعتقاد من خیلی نمیشه روی فضای مجازی و دوستانش حساب باز کرد چون فضایی که دنیایی ارتباطیش با یک سیم مودم و یا دکمه وای فای خاموش و روشن میشود اساسا در موقع موشکلات نمیتواند چاره ای داشته باشد البته اگر این فضا خود مشکلات جبران ناپذیری ایجاد نکند!!!!

پس قدر دوستان واقعی و دلسوز دنیای واقعی رو بدونیم و اگر خواستیم در فضای مجازی با کسی دوست شویم با معیار و آزمایش و عاقلانه باشد نه صرفا برای چت و بی غیرتی و ......!!

اما معیار انتخاب یک دوست چیه؟؟؟؟

اشالله در پست بعدی خواهم گفت.....

 



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی , اخلاق و تربیت , ,
:: برچسب‌ها: فضای مجازی , لایک , کامنت , دوست , معیار انتخاب ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : وثوقی
تاریخ : یک شنبه 25 مهر 1395

صفحه قبل 1 صفحه بعد